Etusivu / Palvelut / Työoikeus

Työoikeus

Työoikeuspalveluistamme yleisesti

”Perehdymme toimeksiantoon perusteellisesti, joten asiointi kanssamme on suoraviivaista ja joustavaa.”

Lakiasiaintoimisto Dominus Oy:n asiantuntijat .avustavat työoikeuteen liittyvissä kysymyksissä yksityishenkilöitä, yrityksiä ja julkisyhteisöjä.

Ennakointi on keino torjua riskejä. Työnantaja välttääkin usein työsuhteesta johtuvat erimielisyydet ensisijaisesti hyvin laaditulla työsopimuksella, mikä on aina myös työntekijän etu. Asianmukaisesti laaditut työ- ja johtajasopimukset tuovat varmuutta yrityksen toimintaan, vähentävät kustannuksia ja ehkäisevät erimielisyyksiä.

Lakiasiaintoimisto Dominus Oy:n asiantuntijat laativat tarpeidesi mukaan räätälöidyt työ- ja johtajasopimukset huomioiden pakottavat työoikeudelliset säännökset sekä työntekijälle mahdollisesti asetettavien kilpailukielto- ja salassapitovaatimusten asianmukaisuuden.

Lakiasiaintoimisto Dominus Oy:n asiantuntijat ovat apunasi muun muassa työoikeuslainsäädäntöä, työehtosopimusta ja työsopimuksen tulkintaa koskevissa kysymyksissä ja varmistavat, että lainsäädännössä ja työehtosopimuksessa työnantajalle asetetut velvollisuudet tulevat yhtiössäsi asianmukaisesti hoidetuiksi.

Työsuhteeseen liittyvissä erimielisyyksissä on useimmiten molemmille osapuolille edullisinta ja tarkoituksenmukaisinta pyrkiä sopimaan asia ilman oikeudenkäyntiä. Mikäli erimielisyyden sovinnollinen ratkaiseminen ei ole kuitenkaan mahdollista, avustamme asian käsittelyssä siten, että pääset parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen myös tuomioistuimessa.

 

Työoikeuteen liittyviä tyypillisiä toimeksiantoja

  • Työsuhdetta koskevat sopimukset (mm. työ-, johtaja- ja kilpailukieltosopimusten laadinta ja muutokset sekä paikalliset sopimukset)
  • Työsopimuksen, työoikeuslainsäädännön ja työehtosopimuksen tulkintaa koskevat kysymykset ja riitaisuudet (mm. työantajan soveltaman / soveltamien työehtosopimusten asettamien vaatimusten ja velvoitteiden sisällön kartoittaminen)
  • Työoikeusriitojen käsittelyssä avustaminen
  • Työsopimuksen päättämis- ja varoitusmenettelyt (mm. työsopimuksen purkamisen/irtisanomisen ja kirjallisen varoituksen antamisen laillisuuden ja edellytysten arviointi sekä menettelyyn liittyvien riskien kartoitus ja työnantajan käytössä olevat toimintavaihtoehdot)
  • (Yritysjärjestelyihin liittyvät työoikeuskysymykset

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai varaa heti aika maksuttomaan asiakastapaamiseen.